dinsdag 31 oktober 2017

Schollaardt en Stasse kunnen mogelijk tóch blijven zitten

Schollaardt en Stasse kunnen mogelijk tóch blijven zitten
Rob Stenders keert niet per 1 januari, maar op zijn vroegst pas halverwege volgend jaar terug met zijn Platenbonanza op NPO Radio 2. Zo kan deejay Annemieke Schollaardt voorlopig nog even op haar plek blijven zitten. Dit is een serieus besproken voorstel van het College van Omroepen (CVO), zeggen bronnen in radioland. 
Het betreft het zoveelste hoofdstuk in een langlopende en complexe radiosoap die in Hilversum bekend staat als ‘Rob-gate’. Dit begon met de keuze van Rob Stenders voor een transfer van AVROTROS naar zijn ‘oude vertrouwde nest’ BNNVARA. Hij had erop gerekend dat hij Platenbonanza, het best beluisterde programma op Radio 2, kon blijven maken.
Maar de NPO besliste anders: het dagelijkse tijdslot (tussen 14.00 en 16.00 uur) bleef toch bij AVROTROS, dat koos voor presentatrice Annemieke Schollaardt (voorheen te horen op 3FM).
Het verdwijnen van Stenders (BNNVARA) begin vorige maand leidde tot zo veel kritiek dat de NPO voornemens is hem zijn plek op de zender vanaf begin januari terug te geven. Dat zou betekenen dat deejay Annemieke Schollaardt al na een paar maanden weer moet vertrekken.
Uitstel
Ook dat leidt tot dusdanig veel verzet dat de NPO recent de verschillende omroepen de gelegenheid bood met een alternatief voorstel te komen. Bronnen zeggen dat nu wordt gesproken over uitstel van de laatste beslissingen. Dat zou betekenen dat voor Stenders ruimte moet worden gezocht. Schollaardt zou voorlopig haar huidige plek in de middag houden, maar ook Stefen Stasse kan blijven. De populaire presentator van het dagelijkse avondprogramma De Staat van Stasse (Radio 2 tussen 20.00 en 22.00 uur) zou plaats moeten maken voor Schollaardt, maar hoeft in dit voorstel dus voorlopig niet weg.
‘Zijn’ omroep KRO-NCRV gaf eerder aan juridische stappen te ondernemen als Stasse gedwongen wordt naar Radio 5 te verhuizen. Ook AVROTROS was niet te spreken over de voorgenomen beslissingen van de NPO en dreigde eveneens met juridische stappen. Met het eventuele uitstel zou de NPO tijd ‘kopen’ voor een definitieve beslissing én voorkomt het een gang naar de rechter van de omroepen. Een woordvoerster van de NPO laat weten dat een beslissing ‘een deze dagen’ volgt.
Bron: AD/Dennis Jansen en Gudo Tienhooven