donderdag 26 oktober 2017

Rik over de grens start met Missverkiezing plus size-modellen

Rik over de grens start met Missverkiezing plus size-modellen
In Rik over de Grens reist Rik van de Westelaken de wereld over en ontmoet hij bijzondere mensen met opmerkelijke levensstijlen. Hij begint het tweede seizoen van de reportagereeks in Groot-Brittannië op een Missverkiezing voor plus size-modellen. Op de meeste Missverkiezingen wordt met afschuw naar extra kilo’s gekeken, maar Rik ziet dat het vollere lichaam hier juist uitbundig wordt gevierd en onderzoekt de achterliggende verhalen. Rik over de grens is vanaf zondag 12 november om 23.30 uur te zien bij SBS6.
In de eerste aflevering is Rik van de Westelaken in Engeland op een Missverkiezing voor plus size-modellen: Miss British Beauty Curve 2017. Rik ontdekt dat de deelnemende dames niet alleen extra kilo’s, maar vaak ook diepliggende trauma’s met zich meedragen. Extra sterk dus, dat ze het aandurven om zichzelf aan het publiek te tonen in extravagante outfits én in badpak. De vollere vrouw is sowieso in opkomst: in hartje Londen bezoekt Rik modellenbureau MILK, dat het meest succesvolle plus size-model van dit moment representeert: Tess Holliday. En Rik gaat winkelen met Instagram-celeb Felicity Hayward.
De zoektocht naar opmerkelijke leefgemeenschappen heeft Rik de afgelopen maanden over de hele wereld gebracht. Terwijl hij in Groot-Brittannië ziet dat het lichaam van de vollere vrouw wordt gevierd, merkt hij in Brazilië dat het streven naar lichamelijke perfectie wel heel erg ver kan gaan. In Amerika bezoekt Rik één van de meest gewelddadige zwarte wijken; Sand Town in Baltimore. Ook reist Rik af naar Toronto, dé Gay Capital van Canada, en hij bezoekt een stad vol travestieten, zoals het Zuid-Mexicaanse stadje Juchitan ook wel omschreven kan worden.
Rik over de grens wordt geproduceerd door TVBV.
Rik over de grens, vanaf zondag 12 november om 23.30 uur.BIJ SBS6.
Bron: (foto) SBS