maandag 23 oktober 2017

Primeur duo-presentatie Winston en Renate met Circus Gerschtanowitz

Primeur duo-presentatie Winston en Renate met Circus Gerschtanowitz
Voor het eerst presenteren Winston en Renate Gerschtanowitz samen als echtpaar vanaf zaterdag 28 oktober een avondvullende familieshow. In Circus Gerschtanowitz ontvangen zij een enorme diversiteit aan bijzondere, gekke, creatieve deelnemers en acts die het steeds met twee of drie tegen elkaar opnemen. Maar wie is de beste? Zij moeten zelf inschatten hoe een 100-koppige publieksjury over hen heeft geoordeeld. Doen ze dat goed, dan gaan ze met een lekker bedrag naar huis. Show, spanning, humor en verbazing wisselen elkaar voortdurend af. Alles kan in Circus Gerschtanowitz bij SBS6.
Winston en Renate kijken enorm uit naar deze bijzondere samenwerking. “Een grote zaterdagavondshow presenteren is al een droom die uitkomt, maar dat ik dit samen met Renate mag doen, maakt het natuurlijk extra speciaal!,” vertelt Winston.
Renate neemt de backstage-presentatie voor haar rekening. “Backstage ben ik met onze deelnemers en vertellen zij wat ze gaan doen en vooral , waarom ze dat zo graag doen. De spanning is voelbaar voor ze de spreekwoordelijke piste ingaan en ik moedig ze vanuit de coulissen aan en kijk hoe ze het er van af brengen,” lacht Renate.
Duels in de piste
In Circus Gerschtanowitz komt echt van alles voorbij. Van illusionisten, stuntmannen, sound-a-likes, jongleurs, synchroonzwemmers en street-artists tot lichtgevende dansacts en mensen die indrukwekkend kunnen imiteren. Maar er komen ook deelnemers die hun mooiste lichaam, vriendin, tatoeages of bijvoorbeeld hun trouwjurk komen showen. De kandidaten treden maar één keer op, en het is dus belangrijk dat ze meteen het allerbeste van zichzelf laten zien: er zijn namelijk geen voorrondes, geen halve finales, geen finale. Elk duel is al een finale.
De deelnemers gaan een duel aan met een vergelijkbare act. Na elk duel is de vraag: welke act was de mooiste, de beste, de leukste of gewoon de meest bijzondere? Honderd publieksleden bepalen wie er wint. Hun stem is 25 euro waard, in totaal wordt er dus 2.500 euro per duel verdeeld over de deelnemers. Vervolgens wordt getoond hoe er is gestemd, maar niet welk bedrag bij welke act hoort. Voor de duellerende deelnemers een spannend moment, want zij moeten nu inschatten welk bedrag bij hen hoort. Alléén als ze dit correct doen, winnen ze het geld.
Aan het eind van de avond wordt door de publieksjury uit alle duelwinnaars de absolute favoriet gekozen. Hier komt een top 3 uit. De 3 winnaars moeten opnieuw inschatten op welke plek zij terecht gekomen zijn. Raden zij dit goed, dan wint de nummer 3 nog eens 1.000 euro, de tweede plek 2.500 euro en de nummer 1 krijgt 5.000 euro.
Circus Gerschtanowitz, vanaf zaterdag 28 oktober om 20.00 bij SBS6.
Bron: (foto) SBS