maandag 9 oktober 2017

Eric Corton zaterdag in Verborgen verleden: van Gelderland tot Waterloo

Eric Corton zaterdag in Verborgen verleden: van Gelderland tot Waterloo
In een nieuwe aflevering van de NTR-serie Verborgen verleden staat de familiegeschiedenis van acteur en presentator Eric Corton centraal. Zijn zoektocht brengt hem eerst naar Renkum en Zutphen, en daarna naar de Slag bij Waterloo.
De oma van Eric Corton heeft lang niet geweten wie haar biologische moeder was en haar vader heeft ze ook nooit gekend. Eric wil weten hoe dat zo’n honderd jaar geleden kon gebeuren en reist daarvoor af naar Gelderland.
Als Eric verder graaft in zijn familiegeschiedenis, komt hij een voorvader tegen die tijdens de Slag bij Waterloo tegen Napoleon heeft gevochten. Dat ontroert Eric zeer, niet alleen omdat hij als jongen graag met tinnen soldaatjes speelde, maar vooral omdat zijn vader hem wel eens meenam naar Waterloo om over die slag te vertellen. Alsof zijn vader toen al voelde dat er een familieband was met die plek. Eric komt er nu achter hoe dat precies zit.
Over Verborgen verleden
In Verborgen verleden proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. De zoektochten in Verborgen verleden leiden altijd weer tot verrassende verhalen en ontnuchterende onthullingen. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij.
Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse Who do you think you are? De serie wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.
Verborgen verleden, zaterdag 14 oktober om 20.30 uur op NPO 2.
Bron: (foto) NTR